"Zwemfeest voor kinderen van 6 t/m 12 jaar"

15 februari 2020

Nieuws item tumbnail

Prachtig eerbetoon aan Keizerin 1936

ROTTERDAM - Als Otto Mastenbroek kippenvel krijgt is een levend eerbetoon aan drievoudig Olympisch kampioen Rie Mastenbroek 83 jaar na Berlijn 1936 laat.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Doop Rie Mastenbroek wedstrijdbad

ROTTERDAM - Ze heeft er 83 jaar op moeten wachten, maar uiteindelijk krijgt Rie Mastenbroek dan toch de eer die haar toekomt. De Rotterdamse zwemster won in 1936 tijdens de Olympische Spelen van Berlijn op 17-jarige leeftijd driemaal goud en eenmaal zilver. Een uniek prestatie die haar een huldiging in het Olympisch stadion voor 110 duizend mensen opleverde en later in het jaar de titel van sportvrouw van de wereld.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Programma 100 jaar Rie Mastenbroek

ROTTERDAM - In samenwerking met Feyenoord/Albion Swimming en het Sportbedrijf Rotterdam is het programma van 100 jaar rie Mastenbroek voor zaterdag 16 februari in het nieuwe zwemcentrum Rotterdam samengesteld.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Elzerman (72) geeft ook clinic

ROTTERDAM - Josien Elzerman, tegenwoordig Josien Beele-Elzerman, zal op zaterdag 16 februari ook aansluiten als oud-Olympiër naast Marianne Vermaat en Enith Brigitha voor de clinic die wordt gegeven aan jeugd van zes tot en met twaalf jaar in verband met de viering van de honderdste verjaardag van de Rotterdamse zwemster Rie Mastenbroek.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Aaandacht in Algemeen Dagblad

ROTTERDAM - Het Algemeen Dagblad heeft aandacht besteed aan 100 jaar Rie Mastenbroek. Journalist Gert Onnink schreef over het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de meest vergeten Olympisch kampioene van ons land.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Feyenoord/Albion partner

Rotterdamse Sporticonen gaat voor 100 jaar Rie Mastenbroek samenwerken met zwemclub Feyenoord/Albion. Voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de drievoudig Olympisch kampioene van Berlijn 1936 zal de Rotterdamse club voor voorzitter/coach Bas Kotterink en hoofd coach Arienne Naber zich gaan inzetten voor de werving van kinderen en de organisatie van het evenement dat niet louter uit wedstrijden bestaat.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Sportbedrijf Rotterdam werft mee

ROTTERDAM - Rotterdamse Sporticonen heeft in het nieuwe zwemcentrum Rotterdam overleg gevoerd over de viering van de honderdste geboortedag van zwemster Rie Mastenbroek. Expert Hans Zoethoutmaar was bij het gesprek met Elise van de Vreugde, Edwin de Koning en Nicos Vlachos over de meest vergeten Nederlandse Olympisch kampioene.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Brigitha eerste clinicgever

ROTTERDAM - Enith Brigitha wordt een van de voormalige Olympische zwemsters die op de herdenking van de honderdste geboortedag van Rie Mastenbroek op zaterdag 16 februari een clinic zal verzorgen in het nieuwe  zwemcentrum Rotterdam.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

De Lansingh eerste club

ROTTERDAM - De Lansingh is de eerste club die zich met haar zwemmers en zwemsters van zes tot en met twaalf jaar gaat aanmelden voor de viering van de honderdste verjaardag van Rie Mastenbroek op zaterdag 16 februari 2019 in het nieuwe zwemcentrum Rotterdam naast het Zuidplein.

Lees verder
Nieuws item tumbnail

Aandacht in De Telegraaf

ROTTERDAM - Dagblad De Telegraaf heeft aandacht besteeds aan aan het evenement 100 jaar Rie Mastenbroek.

Lees verder